Hijaluronski dermalni fileri

Hijaluronski dermalni fileri (punila) su moderni injektibilni preparati koji se koriste za nekiruršku korekciju i oblikovanje lica i tijela. Sadrže hijaluronsku kiselinu čija je molekularna struktura jednaka onoj što ju stvara naše tijelo. Po kemijskom sastavu je glikozaminoglikan, sastavni dio membrana ljudskih stanica i međustaničnog postora, te ima važnu ulogu u hidrodinamici i regeneraciji tkiva.

Sa godinama i pod utjecajem nepovoljnih okolišnih čimbenika (pušenje, nedovoljno spavanje, UV zračenje, svakodnevni stres) koža počinje gubiti hijaluronsku kiselinu, a zatim i kolagen, elastin i potkožnu masnoću. Uz to, gravitacijska sila, upotreba muskulature, te hormonske promjene (trudnoća, porod, menopauza) dovode do gubitka volumena, stvaranja bora i  drugih asimetrija kože.

Injiciranjem hijaluronskih filera u tkiva hijaluronska kiselina veže se za vodu i integrira s okolnim kolagenom što povećava volumen tretiranog područja. Time se dobija višestruko djelovanje: smanjenje i izglađivanje bora, vraćanje izgubljenog volumena, povećanje elastičnosti (lifting efekt) i korekcija (preoblikovanje) tretiranog područja.

Hijaluronski fileri ne ugrožavaju prirodnost kože, a višestruka medicinska istraživanja pokazala su da tijelo prirodno reagira na injekcije hijaluronske kiseline stvarajući velike količine kolagena, što poboljšava i produžuje učinak.

Osim u estetici lica i tijela, hijaluronski fileri se koriste i u ginekologiji (injekcijska labioplastika, korekcija anatomskih, postporođajnih i postoperativnih asimetrija i deformacija intimnog područja, povećanje G područja, injekcijska plastika klitorisa, tretman početne inkontinencije, smanjenje volumena rodnice).

Hijaluronski fileri su biorazgradivi, a vrijeme razgradnje ovisi o vrsti samog filera i metabolizmu osobe. Zato je moguće ponavljanje tretmana za što bolje i učinkovitije rezultate. Računa se da je tretman potrebno ponoviti za otprilike 9-12 mjeseci.

Tretman se izvodi na slijedeći način:

– mjesto koje će se tretirati namaže se lokalnim anestetikom da bi tretman bio bezbolan

– filer se aplicira u ciljane regije tankom iglom

– aplicirani filer se prstima jednakomjerno rasporedi i oblikuje

Postupak traje oko sat vremena ovisno o količini filera, te pacijenti nakon tretmana mogu napustiti polikliniku.

Neposredno nakon tretmana moguća je pojava crvenila, podljeva, natečenosti i minimalna bol na području koje se tretiralo. Crvenilo nestaje obično nakon nekoliko sati, dok se otok i podljev obično povuku kroz nekoliko dana.

Od značajnijih nuspojava, mogu se pojaviti alergijska reakcija, koja je izrazito rijetka.

Nakon tretmana dermalnim filerom preporuča se izbjegavanje: saune, izlaganje suncu, odlasci u solarij, pritiskanje tretirane regije.

Kontraindikacije su slijedeće: aktivne infekcije, autoimune bolesti, teške metaboličke i sistemske bolesti, poremećaji zgrušavanja krvi te kod terapije protiv zgrušavanja krvi.

k_fill-648x648
Radno vrijeme

Ponedjeljak - Subota: po dogovoru

Kontakt

Pavla Hatza 8, 10000 Zagreb

Mob: +385 (91) 951-97-98
Tel: +385 (1) 660-91-35
Email: poliklinika.veritas@gmail.com